Terapi og rådgivning til par i sammenbragte familier

Første skridt mod hjælp kan virke svært. Men det svære bliver lettere, når I prøver at arbejde sammen om det. I vores terapi og rådgivning tager vi afsæt i viden og metoder, der viser god effekt på trivslen i parforholdet og den sammenbragte familie. Vi vil tilbyde jer en tid, så snart vi kan. 

""

Få hjælp til at møde udfordringerne som sammenbragt familie

Som par i en sammenbragt familie har I utvivlsomt et stort ønske om, at jeres nye familie skal lykkes. Samtidig er det en svær familieform, og skal man skabe en sammenbragt familie, hvor børn og voksne trives, kan der være brug for terapi og  rådgivning.

 

I et terapi- og rådgivningsforløb sætter psykologen eller terapeuten en tryg ramme, hvor de vigtige spørgsmål for jeres sammenbragte familie bliver adresseret.

 

Vi retter fokus på parforholdet, forældresamarbejdet og børnenes behov. Vi hjælper jer til at finde jeres egne veje og opsætte nye idealer for det at være familie, som ikke skal være en kopi af førstegangsfamilien. Og gennem et forløb får I bedre forudsætninger for at tage hånd om de udfordringer, I møder, så I bedre kan lykkes med at bevare jeres sammenbragte familie.

 

Et terapi- og rådgivningsforløb kan bl.a. omhandle:

 

  • Hvordan er det at være barn i en sammenbragt familie, og hvordan styrker vi børnenes trivsel?
  • Hvordan kan vi samarbejde om omsorgen og opdragelsen af børnene, selvom vi ikke har et lige ansvar?
  • Hvordan får vi parrelationen til at fungere midt i en hverdag med dine, mine og vores børn?
  • Hvordan skaber vi et godt nok samarbejde med de biologiske forældre, der ikke er en del af vores nye familie?

For mange er det udfordrende at få den sammenbragte familie til at lykkes på den lange bane. Det skyldes meget sjældent mangel på kærlighed eller motivation. Svaret findes snarere i, at det er en anderledes familieform end førstegangsfamilien og den skilte familie, og det har vi indtil nu haft alt for lidt fokus på at forstå. I en sammenbragt familie er der ofte både dine, mine og også vores børn. Der er biologiske forældre, der ikke kan skrives ud af ligningen. Og situationen kompliceres af, at det nye parforhold skal bygges op samtidig med, at der er børn på banen fra dag ét. Det er ikke mærkeligt, at det kan opleves udfordrende, og at man kan have brug for støtte”.

- Else-Marie Schmidt Andersen, psykolog hos Styrk Familierne

Oftest stillede spørgsmål

Find svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte modtager.

Der er desværre ventetid på terapi og rådgivning. Det skyldes, at vi modtager mange henvendelser og har mange igangværende forløb.

 

Når I anmoder om terapi og rådgivning, vil I derfor opleve, at vi ikke kan give jer en tid med det samme. Til en start vil I blive tilbudt en plads på ventelisten, og så hører I fra os igen, når vi kan tilbyde jer opstart.

 

Vi anbefaler at bruge ventetiden på at deltage på vores éndagskursus for forældre i sammenbragte familier. Kurset kan give jer brugbar viden, som kan være en hjælp her og nu – og samtidig give et hurtigere udbytte af et senere terapi- og rådgivningsforløb.

 

Heldigvis er der mange dygtige psykologer og terapeuter rundt om i landet, hvor man kan få hjælp.

 

Vi henviser ikke til bestemte psykologer og terapeuter. Dog kan vi anbefale at søge emotionsfokuseret parterapi (EFT) og integrativ adfærdsterapi for par (IBCT), som er evidensbaserede terapeutiske metoder, der viser rigtig god effekt på trivslen i parforholdet.

 

Et terapi- og rådgivningsforløb består typisk af først en afklarende samtale, der opstarter forløbet, og herefter 1-5 samtaler, som tager udgangspunkt i de konkrete problematikker, der optager jer. Vi giver også mulighed for længere forløb, hvis der er behov for yderligere samtaler.

 

I et forløb vil vi altid starte med at afstemme, hvad I har særligt brug for hjælp til som sammenbragt familie.

 

Psykologen eller terapeuten hjælper med at identificere de negative mønstre, I kan blive fanget i – både som par, og når I forsøger at samarbejde om børnene. At forstå de negative mønstre er det første skridt henimod mere trivsel i parrelationen og familielivet. I vores terapi og rådgivning er der også altid fokus på børnenes oplevelser og behov, og hvordan I kan skabe trygge rammer for dem i familien.

 

Samtaler kan foregå online. Vi anbefaler dog personligt fremmøde, i hvert fald i de første samtaler, hvor vi skal starte forløbet op.

 

Anmod om terapi og rådgivning​

Ønsker I at anmode om terapi og rådgivning, gør I det ved at udfylde formularen her. Vi har desværre ikke en tid nu og her. Til en start vil vi derfor tilbyde jer en plads på ventelisten – og så kontakter vi jer igen, så snart vi kan opstarte et forløb. 

Logo

Vi har fået nyt navn

Før hed vi Center for Familieudvikling.

Nu hedder vi Styrk Familierne.

Vi ønsker nemlig at styrke

familierne i hele landet.

 

Vores hjælp går i særlig grad til forældrerelationen

– fordi en håndsrækning til de voksne

er en gave til børn.