Individuel terapi og behandling

Det kan ramme os alle: Stress, angst og depression. En sorg over det tabte liv og en mistet mening i tilværelsen. Selvbebrejdelsen over ikke at være det menneske, man ønsker at være. Vi kan alle have noget vanskeligt at kæmpe med i livet. Det vigtige er at se udfordringerne i øjnene og vove at arbejde med dem. Det er noget af det bedste, vi kan gøre for os selv, vores børn og vores ægtefælle.

""

Individuelle samtaler

Vi er specialiseret i terapi og behandling til dig, der er ramt af livets svære udfordringer. Sådanne udfordringer kan have mange ansigter. Vi giver plads til at arbejde med dine udfordringer, sådan som de viser sig for dig.

Vi tilbyder individuel hjælp til:

  • Psykiske lidelser – f.eks. forskellige grader af stress, angst, OCD, depression og traumer.
  • Eksistentielle kriser – f.eks. knyttet til meningsløshed, identitet, sorg og ensomhed.
  • Relationelle udfordringer – f.eks. forbundet med tilknytningstraumer i opvæksten eller et samliv med en partner, der er ramt af psykisk lidelse.

Et helhedsorienteret behandlingstilbud

Det er vores erfaring, at én problematik ofte påvirker andre områder af livet. En tilstand af depression kan f.eks. indvirke på din koncentration, energi og søvn. Men det kan også vække mere eksistentielle tanker om, hvad meningen med det hele er. Ikke mindst kan det påvirke forholdet til din ægtefælle eller kæreste, dine børn og familielivet.

I terapien møder vi dig som et helt menneske, og vi tilbyder at arbejde med både de psykologiske, biologiske, eksistentielle og relationelle problemstillinger. Det er vores erfaring, at en sådan helhedsorienteret tilgang giver det bedste udbytte og kan være en kilde til ro, trøst og håb.

Derfor arbejder vi også tæt sammen – psykologer og psykiatere – om terapi og behandling.

I terapien arbejder vi med dine særlige styrker, som kan bane vejen for, at noget nyt og bedre kan opstå. Vi er af den overbevisning, at du – også når du står i noget svært og udfordrende – rummer og kan række ud efter værdier, fællesskaber og ressourcer, som kan bidrage positivt til dit liv. Når vi bringer det med ind samtalerne, der er særligt værdifuldt og meningsfuldt for dig, bliver det ikke kun til gavn for din egen behandling. Det gavner også forholdet til din partner, dine børn og jeres familie.”

- Elli Kappelgaard, psykolog hos Styrk Familierne

Afdelinger

Terapi og behandling finder sted i vores afdelinger i København og Aarhus.

Find vores adresser her

Oftest stillede spørgsmål

Find svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte modtager.

Som udgangspunkt kan du forvente at starte op i løbet af en måneds tid.
Vi tilstræber kort ventetid, men uden at gå på kompromis med vores høje faglighed. Vi forholder os til hver enkelt af de henvendelser, vi modtager, og du kan forvente en grundig vurdering også af din henvendelse.

 

Når du anmoder om individuel terapi og behandling, kan du søge enten en psykolog eller en psykiater.

 

Her kan det være godt at vide, at en psykiater er uddannet læge og er videreuddannet som speciallæge i psykiatri. En psykiater er trænet i at udrede psykisk sygdom, kan stille en diagnose, udskrive medicinsk behandling og er også trænet i psykoterapi.

 

En psykolog har læst psykologi på universitetet og er trænet i psykoterapi. En psykolog arbejder med flere terapeutiske metoder og er centreret om menneskers normale psykologi og reaktioner.

 

Hos Styrk Familierne arbejder vores psykologer og psykiatere tæt sammen. Går man derfor hos en psykolog, men får brug for hjælp hos en psykiater, så justerer vi forløbet undervejs på baggrund af dit behov.

 

Har du behov for akut psykiatrisk behandling, ligger det uden for vores behandlingstilbud. Her må du kontakte psykiatrisk skadestue eller egen læge for at få akut og anden hjælp. Vi tilbyder heller ikke behandling ved misbrug, psykose og bipolar lidelse.

 

Du skal ikke have henvisning fra egen læge for at få hjælp af en af vores psykologer eller psykiatere.

 

Vi anbefaler dog at tage til egen læge før din første samtale hos os, så du har været igennem et grundlæggende lægetjek, fået tage relevante blodprøver, mv. På den måde er dit fysiske helbred undersøgt før opstart af et behandlingsforløb hos os.

 

Du kan anmode om individuel terapi og behandling her på siden. 

 

Hvis vi vurderer, at det er relevant for dig at gå i individuel terapi og behandling hos os, vil du inden for en uge få tildelt en behandler, der sender dig forslag til en tid til forsamtale.

 

Samtidig beder vi dig oprette dig i Patientportalen, der er vores læge- og psykologsystem og adgang til sikker kommunikation med os. Herinde beder vi dig til en start udfylde et skema, hvor du fortæller om dig selv og dine udfordringer.

 

Mange oplever, at det er et grundigt skema, som også bidrager til at få et overblik og muligvis se sammenhænge i livet. Desuden gør det, at vi får et kendskab til dig som person, og at vi kan begynde at indkredse dine problemstillinger og være godt forberedt, når vi møder dig første gang.

 

Det er også en mulighed med online terapisamtaler i særlige tilfælde. F.eks. ved sygdom eller ved ophold i udlandet, som forhindrer fysisk fremmøde.


Som hovedregel gør vi ikke brug af online konsultation i de første samtaler. Her er det personlige fremmøde betydningsfuldt for en god opstart af forløbet.

 

I løbet af de første 1-2 samtaler vurderer vi sammen, hvilken hjælp og behandling der vil være mest gavnlig for dig, og vi lægger en plan for dit forløb.

 

Selve forløbet kan omfatte individuelle samtaler hos en af vores psykologer eller psykiatere og også medicin alt efter behov. Vi tilbyder også samtaler med din ægtefælle eller kæreste, ligesom vi har fokus på børnenes trivsel som en del af dit forløb. Nogle ønsker desuden at gå i parterapi – enten før eller efter et individuelt forløb – fordi de individuelle udfordringer synes sammenkædet med udfordringer i parrelationen. Når du og evt. din familie er i gang, vil vi i fællesskab følge op på, at der sker en bedring.

 

Ved afslutningen af dit forløb lægger vi vægt på at forebygge tilbagefald. Det gør vi ved at lave en forebyggelsesplan. Her beskriver vi bl.a. de strategier, der har vist sig hjælpsomme for dig, hvem du kan henvende dig til i tilfælde af tilbagefald, og vi rådgiver om evt. medicinsk behandling. Gerne i samarbejde med din praktiserende læge.

 

Behandling hos vores psykologer og psykiatere kan delvist finansieres via sygesikringsgruppe 2.

 

Du kan selv skifte til sygesikringsgruppe 2, men vi opfordrer til, at du ikke skifter sygesikringsgruppe, før der er lavet aftale om behandling hos os.

 

Det er også muligt at få refusion fra sygeforsikring Danmark hos nogle af vores psykologer. Det kan du forhøre dig om ved første henvendelse.

 

Desuden har mange mulighed for at få tilskud til individuel terapi og behandling via deres sundhedsforsikring, kommune eller arbejdsplads. Kontakt din kommune, dit forsikringsselskab eller din arbejdsplads for at høre om dine muligheder.

 

Anmod om individuel terapi og behandling

Selv ved svær og alvorlig lidelse findes der gode behandlingsmuligheder og håb for en positiv forandring – både for dig og din familie. Ønsker du at anmode om individuel terapi og behandling, gør du det ved at udfylde formularen her.

Logo

Vi har fået nyt navn

Før hed vi Center for Familieudvikling.

Nu hedder vi Styrk Familierne.

Vi ønsker nemlig at styrke

familierne i hele landet.

 

Vores hjælp går i særlig grad til forældrerelationen

– fordi en håndsrækning til de voksne

er en gave til børn.